Prelude Kraamzorg

Welkom nieuw leven

Uren

Standaard duurt de kraamweek 8 aaneengesloten dagen, met in totaal 49 uur aan kraamzorg.
Dit aantal is exclusief de assistentie van mij tijdens de bevalling.

Liggen jij en/of ligt je kindje na je bevalling langer in het ziekenhuis omdat ze jou/jullie daar nog even in de gaten willen houden, controleer dan even bij je zorgverzekeraar op hoeveel uur kraamzorg jullie na thuiskomst nog recht hebben.

Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP) wordt er gekeken of er omstandigheden zijn waardoor jullie recht hebben op meer of minder uren kraamzorg. Hierbij wordt gekeken wat goed is voor jou, je kind en de rest van het gezin. Het wettelijk minimum aantal uur is 24 en het maximaal aantal uren is 80. Dit laatste gebeurt alleen in het geval van bijzondere omstandigheden.

Tijdens het intakegesprek wordt er een indicatie gemaakt van het aantal uren kraamzorg die jij/jullie nodig hebben. Als de persoonlijke situatie tussentijds wijzigt, kan het aantal uren nog worden herzien. De indeling van de uren kraamzorg kunnen wij samen afstemmen tijdens het intakegesprek.

Wordt kraamzorg vergoed door je zorgverzekering?

De basisverzekering van je zorgverzekering vergoedt de kosten van je kraamzorg. Voor elk uur kraamzorg wordt er in 2017 wel een eigen bijdrage van €4,30 gerekend. Deze eigen bijdrage kan (gedeeltelijk) vergoed worden indien je een aanvullend zorgpakket hebt die deze kosten (voor een deel) dekt. Toch meer uren kraamzorg aanvragen dan waar je recht op hebt volgens het LIP? Let op, deze uren worden niet vergoed! Vaak zijn deze extra uren zelf wel in te kopen, maar houdt er dan rekening mee dat de kosten hiervoor snel op kunnen lopen.

Heb je nog vragen?

Of mag ik jouw ondersteunen met de kraamtijd. Neem dan contact met mij op via het contactformulier.